Падалка для будинку своїми руками: ідеї для прикраси та інтер'єру

Кожна господиня і господар хочуть зробити свій будинок красивим і зручним. У цій статті зібрані найрізноманітніші ідеї для будинку, які дозволяють досягти цього результату з невеликими витратами часу, грошей і сил.

прикрашаємо стіни

Останнім часом дуже популярні стали фарбовані або обклеєні однотонними шпалерами стіни. Так, Вони служать відмінним фоном для аксесуарів, меблів і т.д. Але великі порожні простору вимагають якихось доповнень. Як прикрасити порожню стіну? Способів дуже багато, просто треба вибрати підходящий.

Якщо вмієте малювати, можна перетворити ввечері дитячу в казкове місце. Просто є спеціальні флюоресцентні фарби

Якщо вмієте малювати, можна перетворити ввечері дитячу в казкове місце. Просто є спеціальні флюоресцентні фарби

Географічні карти на стінах

Надзвичайно проста і дуже ефектна ідея для будинку, яка допомагає вирішити проблему порожніх стін - наклеїти географічну карту. Чи не в будь-яку кімнату і не до всякого інтер'єру вона підходить, але для дитячої кімнати, кабінету, балкона або лоджії, а в деяких випадках навіть для спальні або вітальні можна знайти варіанти. Важливо правильно підібрати карту під інтер'єр, а бувають вони не тільки «звичайні» - географічні. Є старовинні, навігаційні, стилізовані і т.д.

Де шукати подібні карти? Географічні карти можна знайти в книжкових або канцелярських магазинах. Стилізованих або старовинних там не знайдете. Деякі варіанти можна відшукати в магазинах з шпалерами. Там вони бувають у вигляді фотошпалер. Багато різних на улюбленому багатьма Аліекспрессе, можна пошукати в інших інтернет-магазинах. Але є й інший варіант: знаходите вподобану карту в інтернеті, зберігаєте на носій і роздруковуєте в фірмі які займаються зовнішньою рекламою. Єдина вимога: великий формат карти. Вони, звичайно, зможуть її збільшити, але не до нескінченності. Так що початкове зображення повинне бути якісним і великим.

Робимо модульні картини

Ідея для будинку - картини і фото на стінах - не нова і багатьом набридла. Так, це класика, але хочеться чогось нового і незвичайного. Один з варіантів - модульні картини. Це одне зображення, розбите на різну кількість фрагментів. Фрагменти можуть бути за розміром різними або однаковими. Часто ці «шматки зображень» називають «модулями», звідси і пішла назва «модульна картина».

Розбити зображення на фрагменти-модулі

Розбити зображення на фрагменти-модулі

Як об'єкт можна взяти будь-який постер, плакат, фотошпалери. Можна, знову-таки, вподобане зображення роздрукувати в рекламному агентстві. В цьому випадку можна взяти навіть свою фотографію або близьких друзів, улюблений пейзаж і т.д. Грунтуючись на композиції малюнка, його розбивають на декілька частин, розрізають. Під фрагменти роблять рамки. Розміри рамок повинні бути на 3-5 см менше фрагментів, щоб можна було модуль загорнути і закріпити на зворотному боці.

Рамки можна зробити з дерев'яних планок, обтягнути тонкої фанерою або ДВП. Але найпростіше взяти пінопласт достатньої щільності (300-350 гр / м³) товщиною 4-5 мм або більше. Він стоїть трохи, різати його можна будь-ножівкою, він не зашкодить папір, важить суща дрібниця, так що закріпити модулі можна навіть на двосторонній скотч. Кріпити зображення до планшетів можна за допомогою клею (знайти потрібний), або за допомогою будівельного степлера і скоб.

декоративні дзеркала

Ідеї ​​для дому з використанням дзеркал не нові. Перші зразки цього чарівного скла з'явилися ще до нашої ери і були надзвичайно дороги і рідкісні. І не дивно. Дзеркало саме по собі відмінний аксесуар, а якщо воно має незвичайну форму або дивну раму, точно стане прикрасою інтер'єру.

Подібні композиції можна робити не тільки зі звичайного дзеркала - скла з напиленням. На ринку є акрилове дзеркало. Це гнучкий і абсолютно безпечний матеріал. Він не дає настільки ідеального відображення як «нормальне» дзеркало, але для даних умов воно і не потрібно. Потрібен пластичний матеріал, з яким легко працювати. Продають набори з фрагментів різної форми і розміру, на зворотну сторону яких наклеєний двосторонній скотч. Кріпиться таке дзеркало просто: знімаєте захисну плівку з клейкої стрічки, прикладаєте і притискуєте. Всі.

Робимо аксесуари для прикраси будинку

Багато ідей для будинку стосуються створення унікальних авторських виробів, які роблять наше житло таким, що запам'ятовується, затишним. Саме такі речі і створюють атмосферу будинку. Причому зовсім не обов'язково на їх створення витрачати неймовірну кількість часу і грошей. Є дуже прості ідеї з використанням самих повсякденних, а часом, і непридатних речей.

Ідеї ​​для дому - це ціле море можливостей для покращення інтер'єру або більш зручного побуту ... а іноді, і те, і інше разом

Ідеї ​​для дому - це ціле море можливостей для покращення інтер'єру або більш зручного побуту ... а іноді, і те, і інше

Прикраса ваз і пляшок мереживом

Дивовижні перетворення можуть займати зовсім мало часу. Наприклад, зі звичайної вази, пляшки або банки можна зробити унікальної краси вазу. Причому сам процес займе 10-15 хвилин. Це якщо все у вас є під рукою. А потрібні, крім об'єктів декорування, тільки мережива, клей ПВА, ножиці і кисть.

Все саме так, як ви подумали. Просто обертаємо посудину мереживом, обрізаємо за розміром, приклеюємо, чекаємо поки висохне. Це все. Але результат вас потішить.

Мереживо можна купити або зв'язати. Другий варіант дозволяє декорувати вази складних форм, які звичайним мереживом можна оформити з великими труднощами. Якщо в'язати не вмієте, а хочете прикрасити вазу незвичайної форми, пошукайте стрейчевий. Є й таке, причому в досить широкому асортименті. За допомогою тягнеться ажурі велика частина проблем знімається.

Сад-дзен

Якщо ви шукайте оригінальні ідеї для будинку, розгляньте мініатюрний сад-дзен. Робити його нескладно, виглядає - відмінно, а ще може вам допомогти розслабитися і заспокоїтися після важкого трудового дня. Тільки цей аксесуар не для сімей з маленькими дітьми .... Самі зрозумієте чому.

Сад-дзен в оригіналі - досить складна система, але стилізації можна зробити з прозорою округлої ємності або навіть зі скляної цукерниці, вази, маленького акваріума. Потрібен буде ще пісок для ландшафтного дизайну, тераріумів або акваріумів і рослина-толстянка або кактус.

Для початку розберемося з тим, як бути з рослиною. його можна посадити в маленький горщик, а його закопати в пісок. Замість горщика можна використовувати носок з грунтом (носок зав'язати). Деякі рослини (кактуси) можна садити безпосередньо в пісок. Загалом, вибираєте будь-який спосіб, але при безпосередній висадці в пісок, треба подбати про нормальне дренажі - покласти на дно камінці.

У ємність насипають пісок, встановлюють горщик з рослиною або його коріння, засипають все це піском до певного рівня. Все готово. Тепер поверхня піску розрівнюють і наносять на неї малюнки. Для малювання є спеціальна металева паличка, але підійде для початку і дерев'яна.

Їли ви хочете наблизитися до оригіналу, можна зробити настільний варіант японського саду з невеликого шухлядки. Рамку ящика збирають з дерев'яних брусків або бамбукових стовбурів, дно зазвичай роблять з фанери або добре підігнаних і оброблених дерев'яних планок. Можна ще зробити ніжки.

Отриману ємність також заповнюють дрібним піском, але що ще туди додати - залежить лише від вас. Можна посадити кілька рослин, укласти камені, гальку, поставити свічки, статуетку Будди. Загалом, тут вже кожен створює свій власний дзен))

Міні сад в будинку

Є два типи мініатюрних садів, які можна зробити для прикраси інтер'єру будинку або квартири: відкриті і напівзакриті. Відкритий мінісад роблять у великих плоских горщиках, піддонах. Використовувати можна мініатюрні рослини типу «бонсай», сукуленти і кактуси невеликих розмірів.

Відкритий міні сад в квартирі або будинку

Відкритий міні сад в квартирі або будинку

При підборі рослин звертайте увагу не тільки на розміри, але і на грунту, в яких ростуть рослини. При досить великій площі мінісада, його можна розділити на зони з різною кислотністю грунту, але це зажадає фізичного поділу, а також розмежування за допомогою фізичних перегородок з пластика - щоб ґрунту не змішувалися.

Напівзакриті настільні сади дивовижно виглядають

Напівзакриті настільні сади дивовижно виглядають

В такому оздобленні для інтер'єру відтворюють справжній сад. З доріжками, лавочками, рокарії і т.д. Можна поставити іграшковий будиночок, зробити ставок. Все що ваша фантазія вам підкаже.

Напівзакриті міні-сади роблять в скляних ємностях. Дуже цікаво виглядають круглі: акваріуми, вази. У них насипають грунт або камені, висаджують рослини. Але в такому обмеженому обсязі треба підбирати рослини не тільки по типу грунтів, а й ступеня освітленості, режиму поливу і т.д. По-різному доглядати за рослинами в банку не вийде.

В таких ємностях можна вирощувати різні сорти моху. Насправді вони дуже красиві і тільки в таких мініатюрних садах і можна розглянути їх до дрібниць. Деякі з них нагадують дерева або чагарники, інші більше схожі на трав'янисті рослини. З камінчиків і моху створюють найрізноманітніші композиції, що відтворюють справжні ландшафти або переносячи нас в казкову країну.

Диванні подушки своїми руками

Якщо розглядати фото інтер'єрів, можна помітити, що в більшості з них родзинку інтер'єру надають подушки. З їх допомогою нудний інтер'єр перетворюється на живий і запам'ятовується. Крім того, велика кількість подушок дозволяє комфортно відпочити. Подібні ідея дли будинку дозволяють швидко змінювати «настрій інтер'єру», додаючи домашнього затишку.

У випадку з використанням тканин все зрозуміло - підбираємо колір і фактуру до інтер'єру. Але є саморобні подушки, від яких так і віє затишком. Яскравий тому приклад - в'язані подушки. Найрізноманітніші візерунки, кольори, форми. Але результат один - їх дуже хочеться обійняти, притиснути. Зморяться вони дуже нестандартно.

Що робити, якщо в'язати не вмієте? Це не біда. Адже є старі светри. Ваші або дитячі. З них виходять дуже навіть цікаві і акуратні подушки. Обрізаєте старі в'язані вироби з рукава, засовує в напівготову наволочку подушку, зашивають з двох сторін. Все, дизайнерська подушка готова.

Ще можна використовувати мереживо, ворсисті тканини, старі джинси, навіть піжами. Все йде в хід. І чим дивніше буває забарвлення, тим цікавіше виходить результат.

Ідеї ​​для дому: різні дрібниці своїми руками

Атмосферу і затишок в домі створюють не тільки глобальні речі. Безліч дрібних дрібничок, які можна зробити з підручних матеріалів, приносять не менше а, часом, і більше задоволення і користі. Ними = то користуєшся часто. А на ті ж картини або дзеркала через місяць і не дивишся вже. Деяка кількість ідей для перетворення будинку в затишне і зручне місце зібрали в цьому розділі.

Можливостей - море

Можливостей - море

Піддон для взуття з галькою

Власникам приватних будинків доводиться виходити у двір незважаючи на погоду. Тому і взуття далеко не завжди сяє чистотою. Багато виходять з положення поклавши біля дверей гумовий килимок або поставивши гумовий ж піддон. Так, бруд не розноситься, але вигляд не найпривабливіший. Значно поліпшити ситуацію можна просто насипавши в піддон гальку. Вода стікатиме по камінню, Іпотека на них не видно, бруд теж. Періодично треба буде гальку замочити у воді і промити - щоб прибрати грязь, що накопичилася, але галька - багаторазовий матеріал і «стертися» вона просто не може.

Ідеї ​​для зберігання взуття в будинку

Ідеї ​​для зберігання взуття в будинку

Якщо гумового піддону немає, можна збити дерев'яну скриньку з висотою бортів близько 10 см. Гальку можна знайти на березі річки, моря і т.д. В крайньому випадку можна її знайти в дизайнерських магазинах або там, де продаються товари для акваріумів. Але купувати цю «принадність» дорого виходить.

зберігання шарфів

Шарфів, шийних хусток і інших подібних виробів зазвичай в кожній родині чимало. Як їх зберігати, щоб вони не займали багато мета, були завжди під рукою, та ще при цьому не м'яли? Є кілька Лайфхак які можна легко зробити своїми руками.

Перший. До звичайної вішалці прикріплюємо металеві кільця. Кільця могутбить пластиковими або металевими. І ті й інші можна знайти у відділах, що торгують карнизами. Там яких тільки немає, за формою, розмірами і матеріалом. До дерев'яних вішалок / плічках / тремпелів кільця можна прибити, прикріпити скобами з степлера, до пластикових - приклеїти або прив'язати нитками. І все, пристосування для зберігання шарфів у вас є.

Ідеї ​​для дому: як зберігати шарфи

Ідеї ​​для дому: як зберігати шарфи

Трохи складніша справа з другим пристосуванням. Потрібна буде оброблена дошка і десяток-другий прищіпок. Прищіпки до планки кріпимо однією стороною. Їх можна прибити цвяхами, прикрутити саморізами, приклеїти. Також потрібні ще будуть петлі щоб закріпити саму конструкцію на стіні.

Ще одна саморобна вішалка для шарфів

Ще одна саморобна вішалка для шарфів

Обидві ідеї для будинку практичні, вимагають мінімум коштів і трохи часу. А користь оціните самі. Особливо в весняно-осінній період, коли шарфів, хусток, кашпо на полиці багато.

Замість книжкової полиці

Книжкові полиці - річ хороша, але не скрізь вони доречні, та й грошей хороші екземпляри коштують чимало. Але книги-то треба десь зберігати. Вихід - металеві скоби. При їх установці нижня книга служить опорою доя 4-5 штук, які просто укладаються на неї.

Тримач для книг - все геніальне просто

Тримач для книг - все геніальне просто

Недолік очевидний - нижня книга недоступна. Вихід - вниз класти саму непопулярну чи не потрібну.

Тримачі для ключів і іншого дріб'язку

Одна з найбільших проблем - де повісити ключі так, щоб їх можна було швидко знайти, а ще миттєво повісити або зняти. Один з непоганих варіантів - магнітна дошка, але де її шукати - питання. Зате можна зробити забавні власники з м'ячиків для великого тенісу. Їх надрізають приблизно на третину діаметра. На цьому все. Тримач готовий. Його треба тільки десь закріпити. Можна - на стіні за допомогою цвяхів, можна на окремій дошці прикріпити кілька штук, а вже саму дошку прикріпити до стіни, шафи і т.д.

Замість ключниці - симпатичні мордочки

Замість ключниці - симпатичні мордочки

Зробити такий держатель для дрібниць можна за лічені секунди. Довше шукати тенісні м'ячики. А щоб було ще цікавіше, до м'ячику приклеюють очі. Виходить такий собі веселий смайлик.

Кошик з пластикової баки і прищіпок

В чолом господарстві повно пластикової тари з-під харчових продуктів, але ідеї для будинку з їх участю зустрічаються нечасто. Ми знайшли один такий варіант, в якому героєм є літрова ємність з-під майонезу. В принципі, може підійти будь-яка банку великого діаметра і малої висоти. Інакше «кошиком» буде незручно користуватися.

Відходи в доходи - кошик з пластикової банки

Відходи в доходи - кошик з пластикової банки

За допомогою універсального клею тару обклеюємо прищіпками. Коли клей висохне, покриваємо поверхню лаком або маслом для деревини. Внутрішню частину закриваємо зшитим з бавовни або льону чохлом. Його робимо трохи довше ніж потрібно, щоб можна було за відворотом заховати непривабливий край.

Ручку робимо зі сталевого дроту діаметром 3-4 мм. З неї вигинаємо дугу. На одному кінці робимо петельку, в боковині за допомогою нагрітого на вогні цвяха, проробляємо два діагонально розташованих отвори (одне навпроти одного). В один отвір протягуємо сформовану петельку на ручці. На другій стороні дріт загинаємо, протягуємо через другий отвір, а потім формуємо петельку. Ручку декоруємо прядив'яної мотузкою. З неї ж можна зробити прикраси для кошики. Якщо вмієте плести макраме - чудово, ні - піде і звичайна косичка, сплетена з кількох ниток.

Підставка для дивана чи крісла під чашки / бокали / газети

Попити чайок в улюбленому кріслі - відмінна ідея. Ось тільки чашку поставити нікуди, телефон вічно провалюється між сидінням і «бильцями». Підлокітники у сучасних моделей м'які, на них нічого не поставиш. Ось і придумали розумні люди зробити підставку під чашки / бокали (на фото). Надзвичайно проста і дуже зручна річ. Мало які ідеї для будинку принесуть вам більше приємних хвилин.

Дуже зручна річ. Підставка до крісла або дивана для чашки, келихи

Дуже зручна річ. Підставка до крісла або дивана для чашки, келихи

Потрібні будуть три дошки шириною не менше 25 см. Їх збивають у вигляді літери «П» (з'єднання можна підсилити за допомогою столярних куточків). Висота перемички - трохи більше висоти підлокітника, виступати столик повинен не більше ніж на 1/3 ширини сидіння, інакше ви просто не сядете в крісло. Конструкцію ставлять боком, нижню частину засовують під крісло. Вона служить упором і не дає конструкції перевернутися. Для впевненості нижню частину робіть значно довше «столика». Ще, для мобільності, можна встановити коліщатка, але при цьому не варто забувати, що ніжки у сучасних меблів низькі і коліщатка потрібні маленькі, та й кріпити з доведеться збоку. Інакше підставка просто не зайде під крісло.

Куди заховати миски для собак

Власники собак знають, як проблемно знайти місце для собачих мисок. Собак, які живуть в квартирі або будинку, годують зазвичай на кухні. Там їм і ставлять миски. Але потрібні вони на пів години в день, а потім весь день плутаються під ногами на підлозі. Вирішити проблему можна, причому елегантно. Миски встановлюємо в одному з висувних ящиків. Потрібні - відкрили ящик, насипали корм. Годування закінчено - миски помили, поставили на місце, ящик засунули. Все ідеально і нікому не заважає.

Де поставити миски для собаки

Де поставити миски для собаки

Для цієї ідеї буде потрібно невелика модернізація ящика. По периметру набивається планка невеликого перерізу або куточок. З фанери, ЛДСП або іншого листового матеріалу вирізується прямокутник потрібного розміру. У ньому під миски вирізаємо отвори, потім фарбуємо (якщо потрібно). На цьому все, ідея реалізована. Залишилося привчити домашніх вихованців.

Ідея для зберігання тапочок

У будь-якому будинку або квартирі з числом жителів від двох і більше, тапочки весь час губляться, плутаються і кудись зникають. Одна з цікавих ідей вирішення проблеми - такі труби / утримувачі для тапок. Під кожну пару своя труба. Порядок гарантований.

Труби можуть бути з нержавіючої сталі, можна нарізати їх з пластикових труб великого діаметру. Треба буде тільки добре обробити зріз - щоб було зручно і красиво.