Ножі для нарізки капусти

Шінковочние ножі, як можна здогадатися з назви, - пристосування, які призначені для того, щоб легко і швидко нарубати навіть велика кількість капустяних качанів. Це досягається зручним розташуванням лез. Такі шинкування незамінні при заготовках на зиму. Але можна їх використовувати і для приготування салатів, щей або інших страв.

ніж для шинкування капусти

Квашена, солона, маринована капуста - це те блюдо, яке завжди є на столі в осінньо-зимовий період.

Звичайно, на кухні можна нарізати капусту і звичайним способом, але не факт, що збережуться всі її смакові якості. Шінковальние пристрої дозволяють це зробити, при цьому волокна будуть тонкими і рівними.

ніж для капусти

Спеціальний ніж для шинкування капусти, здатний за короткий час настругати овоч тонкою соломкою, приготувавши до засолюванні.

Види ножів для капусти

Для допомоги господиням існують безліч видів шинковок. Кожна з них має свої особливості і застосовується в залежності від того, для якої саме мети рубають овочі.

шинкування для капусти

Крім звичайного ножа для різання капусти, багато господині набувають спеціальний ніж для шинкування капусти.

класичні

Класичні і звичні всім пристосування - шінковальние стани. Вони влаштовані за принципом вбудованих в основу лез.

дошка для шинкування капусти

Пластикові шинкування теж сучасний варіант, але з часом пластик тріскається, все ж він вважається найбільш уразливим матеріалом.

Основні їх види.

  • Найпростіше і старовинне пристрій - проста дошка з вбудованими різаками, яку при використанні потрібно притримувати. Інші мають короб, який розташований на підставі з деревини, і куди закладаються овочі. Леза при бажанні можна змінити вручну, або поміняти їх розташування. На відміну від пластмасової терки, дерев'яна дошка-основа не ковзає по столу. За допомогою такого нехитрого пристосування, можна шинкувати велика кількість овочів.
терка для капусти

Мінус - все робиться вручну, і потрібно бути обережним, щоб не порізати пальці.

  • Пластмасова терка з лезами. Це більш сучасний варіант. Такі терки випускаються в широкому ціновому сегменті, від майже одноразових дешевих, до більш якісних і дорогих. У багатьох є змінні насадки для різних видів різання і контейнер. Пристрій з різними насадками носить назву «овочерізка-мандоліна».
пластмасова терка

Найпростішими тертками-шинкування потрібно користуватися з великою обережністю, так як у них мінімум захисту.

Ніж для шинкування капусти з двома лезами

Таке пристосування оснащене сталевою пластиною, на якій знаходиться подвійне лезо. Воно розташоване під невеликим кутом. Це зроблено для зручності нарізки качана поперек волокон, як і рекомендується. Пластикова ручка також знаходиться під кутом до пластини.

ніж з подвійним лезом

Якість шинкування безпосередньо залежить від виробника.

Електричний ніж для шинкування

Щоб полегшити працю господині, придумані електричні ножі для шинкування. По суті, це різновид кухонного комбайна. Ріже електрошінковка за допомогою гострого дискового леза з нержавіючої сталі. Є також можливість регулювання товщини нарізки.

електрична шинкування

Для цього потрібно розташувати леза на потрібній висоті.

багатофункціональні різновиди

Є пристосування, які здатні не тільки рубати капусту, а й виконувати інші корисні функції. Завдяки спеціальному лезу, таким кухонним приладом можна акуратно різати майже будь-які продукти, і швидко їх чистити. Що стосується нарізки качана, то з таким помічником робити це на порядок зручніше і швидше, ніж на ручний тертці.

Накір ніж

Накір - це топірець, що дозволяє нарізати овочі в ідеальну за формою і довжині соломку.

Який ніж вибрати для рубки капусти

При виборі шинкування потрібно оцінити її за кількома параметрами.

  • Призначення - для чого ви ріжете овочі. Якщо це великі обсяги при заготовках на зиму - краще застосувати електричну, або хоча б дерев'яну шатківницю. Для того, щоб просто нарізати капусту в салат або щі, цілком підійде ручної різак або пластикова терка.
шінковочний ніж

Купуючи шінковочний ніж для капусти, необхідно перш за все дивитися на його якість.

  • Зручність у використанні. Це матеріал ручки, наскільки вона ковзає і зручно лежить в руці. Леза не повинні бути занадто вузькими.
ніж для шинкування

Чим тонше і гостріше два леза, тим більш рівна «овочева соломка» вийде при нарізці.

  • Якість лез і їх гостроту. Якщо вибирати для шинкування звичайний кухонний різак, то необхідно, щоб у нього був гострий кінчик.
шаткуємо капусту

Одне з найважливіших правил - це тримати ніж всією рукою, а не кінчиками пальців.

Правила використання ножів для шинкування

Важливо! Перше, і найголовніше, правило при різанні будь шинковкой - дотримувати акуратність і обережність. Адже деякими дуже легко порізати палець. Краще, використовуючи ручні терки або різаки, залишити невеликий «хвостик» від качана і не прагнути неодмінно нарубати всі без залишку.

шинкування з пластика

Зустрічаються і високоякісні вироби з пластиковим корпусом.

Доглядати за такими пристроями слід, як і за іншої кухонним посудом - вчасно мити і сушити.

миття ножа

Підійде звичайний миючий засіб для посуду, проточна вода і м'яка губка.

Як правильно шинкувати капусту звичайним ножем

Можна нарізати качани звичайним кухонним різаком. Як правильно шинкувати капусту таким ножем, цікавить багатьох. Це досить просто. Головне, щоб він був гостро заточений і зручно лежав в руці. Кочан краще розрубувати поперек волокон, так вони залишаться більш соковитими. Звичайний спосіб рубки - коли вістря впирається в дошку, а лезом роблять руху від себе і назад.

як нашаткувати капусту

За рукоятку слід триматися великим і вказівним пальцем. Вказівний розташовується уздовж ручки, а великий її захоплює.

Як користуватися ножем з двома лезами для шинкування капусти

Спеціальний ніж для шинкування капусти більш зручний, ніж кухонний. Це пристосування і безпечніше кухонного різака, так як порізатися їм набагато складніше. Розташування лез допомагає нарізати качани на тонкі волокна, що не приміряючись.

ніж для капусти

Техніка різання проста - руху вперед-вниз і назад.

Важливо! Для зручності, качан спочатку розрубують навпіл, а потім на четвертинки. Потім ріжуть поперек листя. Утворені волокна не повинні бути занадто вузькими, інакше втрачаються смакові якості.

шинкування з нержавіючої сталі

Ніж для шинкування капусти з двома лезами з нержавіючої сталі - це варіант, що дозволяє переробити великий обсяг продукції.

Популярні моделі ножів для різання капусти

Є безліч моделей і типів шинковок на будь-який смак. При виборі варто звернути увагу і на фірму, де вони зроблені, так як від виробника залежить якість. В даний час популярність отримали кілька моделей, які найбільше відповідають вимогам господинь.

ніж для нарізки капусти

Щоб нарізка виглядала рівною і акуратною, важливо купувати для цієї мети правильний ніж.

Ніж "Рома" для рубки капусти

Ніж «Рома» - це багатофункціональний кухонний прилад з ріжучої поверхнею з нержавіючої сталі. За допомогою цього пристосування, можна швидко нарубати потрібну кількість капусти. Для різання використовують середнє лезо. Крім цього, він дозволяє легко чистити будь-які овочі і фрукти і нарізати їх на рівні шматочки.

ніж рома для капусти

Головна особливість ножа, придатного для нарізки качана - це його гострота.

Одна зі сторін призначена для чищення риби - на ній спеціальні щербини, які дозволяють легко знімати луску. Також з його допомогою акуратно і швидко ріжеться сир, шинка, ковбаса і масло. Є і зручна відкривачка для пляшок і банок.

ніж шинкування

Лезо має бути широке і правильної форми.

Ніж для шинкування "Господарочка"

Такий пристрій для шинкування зроблено з нержавіючої сталі і обладнаний зручною пластиковою ручкою з протиковзкою поверхнею. Два леза, які розташовані під кутом, допомагають нарізати качан акуратними тонкими волокнами.

ніж для шинкування

При використанні спеціального ножа з двома лезами травмування і подряпини майже виключені.

При бажанні можна міняти їх довжину і товщину, розташовуючи під потрібним кутом. При цьому пальці господині в безпеці - порізатися їм майже неможливо.

шинкування з двома лезами

Шинкування «Господарочка» отримала велику популярність через зручності і швидкості нарізки.

Ніж для нарізки капусти і овочів Gipfel 9746

Gipfel 9746 виготовлений із загартованої неіржавіючої сталі і має два гостро заточених леза. Виробник - німецька фірма Gipfel, яка відома високою якістю своєї продукції.

ніж для капусти

Якість підтверджується і гарантією при покупці.

Завдяки нековзною ручці з пластику, його зручно тримати. Різати овочі (і не тільки їх) можна в будь-який напрямку, найбільш зручним способом. В результаті все одно нарізка буде красивою і рівною.

як вибрати ніж для капусти

Перевагою такого примірника є не тільки простота і комфорт при роботі з капустою, а й безпеку.

Таким чином, вибираючи ніж для швидкої і акуратною різання капусти, слід звернути увагу і на те, для чого він буде застосовуватися, і на зручність, і на виробника. Тільки якісно зроблений кухонний прилад прослужить довго, а результати використання будуть радувати.

слайсер для капусти

Часто зручність моделі визначається дослідним шляхом. Кожна господиня має свої переваги і обсяги, які потрібно нашаткувати.

Відео: ?Как пользоваться ножом для капусты - Інше 2024